Zatopek úr, a színházba járós GeekBike

Zatopek úr valójában nem is egy bringa, hanem kettő. Egy 1975-ös Favorit vázból, és egy 1989-es másik Favoritból épült. A fiatalabbik bicikli váza sehogy nem akarta ereszteni a több, mint 20 év óta benne rozsdásodó nyeregcsövet, ezért ő most a jobb sorsát várja valahol egy sarokban. Az öreg 75-ös váz pedig elment a festőműhelybe, és összebarátkozott a 89-es villával és a sárvédőivel.

Egész pontosan homokfújták, foszforsavval passziválták rozsda ellen, aztán szinterezték.

Valami elegánsan visszafogott színt szerettem volna neki, ezért ugyanarra a halványzöld színre fújattam, mint Pygmaliont, a kis Puchot. Vettem hozzá egy halom új alkatrészt is. Pár nap alatt igazi GeekBike lett belőle.

Mondják, hogy azok a bringák, amikkel az amerikaiak közlekednek nap mint nap, inkább sportkocsikra hasonlítanak, míg a holland kerékpárok inkább az egyterű családi autókra. Ha ez így van - és van benne valami -, akkor Zatopek urat olyasmire terveztem, mint egy elegáns, sportos családi autó.

Rendes körülmények között egy GeekBike szinte soha nem kap se sárvédőt, se csomagtartót. De mivel ezt a bicajt úgy terveztem, hogy a lucskos őszi-téli és az esősebb tavaszi napokon is kényelmesen lehessen használni szép ruhában is, kapott sárvédőket. A csomagtartó pedig azért van, hogy ne kelljen öltönyhöz hátizsákot venni: az aktatáska kényelmesen szállítható elöl.
  
A nevét Emil Zatopek egykori cseh futóbajnokról kapta. Hiszen Zatopek úr egy igazi versenybringa, de már nem aktív versenyző. Egyenes kormányt kapott, igen kényelmes bőr markolattal, 32 mm széles eredeti (!!!) nullkilométeres (!!!) igazi csehszlovák (!!!) Barum gumikat, 2x7 sebességes váltót, és egy nagyon kényelmes városi ülést.
A kormány gyárilag 58 centis lenne, de lerövidítettem 50-re. Így kényelmes is, és a keskenyebb utcákban még nagy forgalomban is biztonságosan elfér a parkoló autók mellett.

Igazi színházba járós bringa lett. Ha akar, tud még nagyot sprintelni, de ő már megfontoltan, kényelmesen, nézelődve közlekedik.Egy igazi cseh bringáról nem maradhat le a sörnyitó sem, ezért a nyereg gyorszárra integráltam.Hogy tetszik? Frídom fíling megvan?

Nézd meg a bringa építéséről és első útjáról készült videót! A legmeghatóbb talán az, hogy Zatopek úr tiszteletére a párkányi hidat direkt az ő színére festették át. Éljen a csehszlovák-magyar barátság! :rock:

Zatopek úr, a színházba járós GeekBike


Ha tetszett, légyszi, nyomd meg a "Pluszegy" gombot! Köszi!